Yogasalen på toppen af Kvarnen

Dette var engang et mørkt tørreloft med et lille vindue i hver gavl. Bag det tillukkede tag kunne vi kun drømme om den svimlende udsigt udover søen, som vi vidste lå bagved de grå tagplader. I 2020 begyndte vi renoveringen og lidt over et år efter, kunne vi indtage salen til yoga, meditation, dans og meget andet. Salen har plads til 18-20 yogamåtter. Her på siden kan du læse  om processen og se forvandlingen med "før og nu" billeder.

Room with a view


Det er svært ikke at overvældes over den smukke udsigt når du træder ind i yogasalen. I højde med birketræernes kroner, har vi udsigt udover søen og den gamle stendæmning, som leder tankerne hen på en Japansk have. Panoramavinduerne består af 4 vinduespartier, hvor de to midterste kan skydes tilside. Ude og inde og inde smelter sammen - vejret og årstiderne skifter - det er altid en ny udsigt man møder her på toppen af Kvarnen.

Et kæmpe byggeprojekt


For os blev coronatiden starten på dette kæmpe byggeprojekt. Det gamle tag var over 70 år gammelt og stod til udskiftning. Det gav os muligeden for at isolere udefra, så vi kunne ligge brædderne ovenpå spærerne og selve konstruktionen på den måde kunne stå frem som den gjorde oprindeligt. Før var der fuldstændig lukket ud til søen, så det var et overvældene syn da vi først begyndte at fjerne tagkonstruktionen bid for bid og til sidst indsætte de store panoramvinduer.

Vi ville gerne lægge et nyt gulv, da det gamle ikke var i ganske dårlig stand. Gulvet består af 45 cm. brede fyrretrasplanker i fuld længde - vi har brugt hver en meter. Salen er 12.5 meter lang og der var 50 cm. tilbage af hver planke. Resterne har vi bygget 5 stole af til vores bad i kælderen.

Før og nu


Her forneden ser du billeder at, hvordan salen så ud før vi gik i gang med byggeprojektet og hvordan det ser ud i dag efter renoveringen. Se mere om renoveringen af Kvarnen og de to sale under "projekter" i hovedmenuen på denne hjemmeside. 

Dansesalen


Under yogasalen ligger dansesalen. Her er højt til loftet og  ingen skråvægge, så her kan vi have aktiviteter som kræver mere plads, som eksempelvis akrobatik og dans. Her er plads til ca, 30 personer. I rummet er der vinduer hele vejen rundt og ligesom i yogasalen har dansesalen en smuk udsigt udover søen.Før renoveringen


Da vi overtog Kvarnen stod salen uden vinduer i karmene og væggene var ikke isoleret, men bare de rå facadebræder - godt udpinte og vinden strøg lige igennem. Gulvet var fuld af splinter og en maskine havde lækket olie, så der var fuld af mørke og fedtede pletter. Vi fik sat vinduer i og sidste år isolerede vi rummet og indstalerede en brændeovn. Vi lod selve konstruktionen stå frem og isolerede med brædder i mellemrummene for at bevare udtrykket. Gulvet blev afhøvlet og behandlet med hvid lud og sæbe. Ovenfor ses hvordan salen ser ud i dag og nedenfor kan ses hvordan salen så ud før renoveringen.