Retreat på Kvarnen


Nærværet, naturen og fællesskabet er vigtigt for os. At vi finder lommer i tilværelsen, hvor vi kan være i naturen med os selv og med andre. En pause til eftertænksomhed - et mellemrum, hvor vi kan lade op og samle kraft. Fra det sted kan vi finde tid til at lytte og ro til at slå rødder. Retreat eller retræte betyder tilbagetrækning. Vi forlader det vi har gang i for en stund og giver os selv lov til at mærke, hvad der egentlig rører sig i os. Naturen omfavner og støtter os og vi falder ind i en tilstand af væren, hvis vi giver os lov til det. 

"Så kom dagen

då du inser

att du inte

kommer fortsätta växa

om du inte stannar upp

tillräckligt länge

för att låta dina rötter

få fäste i jorden"Sofia Sivertsdottir


Rum til alle


På Kvarnen er alle velkomne. Det er vigtigt for os at der er plads til alle og at du kommer som du er. Nogle tager sammen med en kæreste, ven eller veninde og andre kommer selv. Når vi er afsted deler vi dagenes oplevelser og gør hvad hvad der mærkes rigtigt for os. Vi kan deltage i fællesture til sø og skov, vi kan vælge at trække os tilbage for os selv eller vi kan slå os ned i sofaen og fordybe os i en samtale eller med en bog. Vi vil gerne have at der er plads til det hele - både til at være en del af fællesskabet, men også til at trække sig tilbage, hvis det er det man har brug for.

kreativitet og leg


Kreativitet og leg er vigtigt for os i forhold til stort set alt hvad vi foretager os heroppe - om det er byggeri, ideer vi går og rumsterer med, eller drømme om noget vi gerne vil lave. Leg giver os en mulighed for virkelig at lade fantasi og  idéer løbe løbsk - her kan man lave sine egne verdener. Leg er ikke en aktivitet som er forbeholdt børn - det er en måde at tilgå til alle former for kreative processer. Det giver os frihed til at være i nuet og til at udforske ting på helt nye måder.

Hvilke kurser og retreats tilbyder vi på Kvarnen?


Yoga


Yoga og meditation er fast inventar på Kvarnen. For os begge  en stor del af vores liv og praksis - en måde at være i verden på og takle livets bjerge og dale. Vi underviser selv på vores egne retreats og har også inviteret andre lærere indenfor.

Siff Cecilie Mossin fra Bornholm skaber et særligt kærligt rum for kvinder med Yin yoga. Svensk/danske Jenny Lundberg med Yin, Soma Move og skovbadning og Louise Thorn som gennem yoga, har fokus på balance i forhold til vores omverden og de nære relationer.

Familie


Vi har haft familiedage på programmet siden 2005 og det er for os et af årets højdepunkter! 

Nærvær, natur og bevægelse sammen med dit barn. 

Vi har mere end nogensinde brug for tid uden skærme i familien - tid hvor vi er nærværende sammen om aktiviteter og samvær. Du og dit barn kommer igennem 4 dage til bruge jeres krop på alle mulige forskellige måder. I kommer til at lave yoga, danse, kæmpe for sjov, meditere og balancere sammen. I vil komme til at lære sjove akrobatiske cirkustriks og I vil lære hvordan man kan få kroppen helt ned i gear, med øvelser der aktiverer kroppens ro og hvilesystem. Det handler om at (gen)etablere kontakten til sin egen krop, til hinanden og til naturen gennem masser af sjove øvelser, lege og aktiviteter.

Dans


Det er i år 5 år i træk i afholder danseretreat med Rikke Libak. Det er for os blevet et signaturretreat, som vi ser frem til hvert år. Rikke startede for mange år siden med morgendans, hvor flere og flere mødtes før arbejde og dansede sammen forskellige steder i København. Her er ingen koreografi eller trin du skal følge - det behøver ikke engang at ligne dans. Det er et frit rum til at udfolde sig i men også meget trygt, fordi Rikke guider os ind i dansen på fineste vis. På retreatet er der også indslag med Finn der guider en kærlig "slåskamp" og Cecilie der faciliterer gruppeøvelser i tillid og samarbejde. Saunaen i træerne er selvfølgelig også på programmet.

Dage på Kvarnen


4 gange om året afholder vi selv retreat for venner og venner vi endnu ikke har mødt. Alle er meget velkomne. Her nyder vi de kvaliteter de forskellige årstider kan tilbyde. Vinter, sommer, forår og efterår.

Mange har vist interesse for at komme til Kvarnen og her er der god plads i programmet til at udforske området på egen hånd. 

Cecilie og Finn står for de faciliterede aktiviteter. Dagene vil byde på blid morgenyoga, saunagus, bevægelse, afspænding og meditation, men ellers masser af fritid til at gå ture og nyde den omkringliggende natur.

Bevægelse


Bevægelse er en stor del af det der sker på Kvarnen - at bevæge sin krop og være i bevægelse som et levende menneske.

Vi har gennem årene præsenteret mange forskellige bevægelesesformer på Kvarnen og har selv  baggrunde som udspringer stort set alt hvad man kan putte i potten af akrobatik, yoga, boksning, dans løb, brydning mm. For os er den legende tilgang vigtig. Vi er ikke en trænings bootcamp. Det handler for os altid om, at vi bevæger os sammen - at være en del af et fællesskab, om vi er os selv på yogamåtten eller vi arbejder sammen med andre.

Peter Hunter - en kær ven af os og en formidabel og alsidig underviser, holder retreat hos os i maj. Han præsenterer os for blandt andet akroyoga, floorwork, håndstand og natural movement. Alle kan være med på deres niveau.

Sang


Vi har altid haft lyst til at samle et stort kor på Kvarnen. Et kor som kan fylde skoven og vores flotte sale med sang. Der er noget helt fantastisk over at synge sammen i et stort kor.

SIlle Grønberg og Palle Windfelt kommer til at lede Kvarnens første kor i maj 2024. Alle kan være med, når vi synger foråret ind og udforsker vores stemmer - uden noder, men med sangbare melodier, der kan læres på stedet og mærkes i krop og sjæl.

Vi varmer krop og stemme op og synger simple flerstemmige melodier, der klinger sammen. Der guides også til mere fri sang, og til smukke melodier fra højskolesangbogen.


Retreat for mænd


Er der gået for meget arbejde eller sofa i hverdagen?
For meget ansvar og for lidt leg og indre styrke?
For lidt tid til at være dig?Det er tid til en rejse  -en rejse sammen med andre mænd. En rejse med formål, retning og sammenhold.
En rejse der bringer mere af DIG frem, af dine gaver og din visdom. Mænd har altid gjort det. Taget på udforskning, jagt, togt, eventyr. Hvor vi har vokset og modnet sammen. Her har vi kunne tilfredsstille vores behov for udfordringer, frihed, udvikling og bragt ny viden, visdom og gaver med hjem til stammen, familien, byen og landet. Mænd der arbejder sammen om et fælles mål har en uendelig stor kraft til at opnå det umulige, gennem at støtte og udfordre hinanden kommer det bedste frem i os hver i sær. Du kommer til at opleve udfordringer, nærvær, ærlige samtaler, kraftfulde fysiske møder, rå natur, cirkler omkring ilden, modsætninger, leg og meget mere. Skal du med ud i naturen – ind i fællesskabet – hjem med fornyet styrke, retning og overskud?

Slås med hjertet


Tekst om " slå med hjertet" er ved at blive skrevet. Kommer snart.